Hovězí tyčinky
Doplňte energii na cestách, ať už se zrovna chystáte kamkoliv. Připravte si své vlastní domácí hovězí tyčinky v sušičce. Díky tomu budete jasně vědět, jaké suroviny jste použili a získáte tak skvělou alternativu k běžně kupovanému sušenému masu.
65 °C
4 hod
Ingredience:
- 500 g libového hovězího mletého masa (bio)
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- sojová omáčka
- 1 lžíce koření Tandoori masala
Postup:
1
Mleté maso dobře propracujeme (ideálně rukama) se všemi surovinami.2
Můžeme ochutnat (pokud nemáme strach ze syrového hovězího masa) – musí být chuťově intenzivní, „lehce přesolené“ a překořeněné, protože tepelnou úpravou se část chuti ztratí.3
Maso necháme odležet v lednici klidně přes noc.4
Poté tvoříme tyčinky (zdobičkou či cukrářským pytlíkem) přímo na jednotlivá patra sušičky (můžeme použít síťku, ale nemusíme).5
Tyčinky sušíme ideálně při teplotě 65°C cca 4 hodiny.Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Pořiďte si sušičku potravin Ezidri FD500 Digital, kterou používají i profesionální kuchaři. Pyšní se rovnoměrnou cirkulací teplého vzduchu mezi jednotlivými síty, čímž rychle a efektivně suší vložené suroviny. Navíc lze její kapacitu jednoduše rozšířit až na 15 sít. Recept na vynikající kokosové kuličky s brusinkami, sušené na sušičce EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.