Krůtí maso TERIJAKI
Sušené maso je skvělou volbou v případě rychlé svačiny doma, v práci nebo na cestách. Zkuste tentokrát usušit krůtí maso a připravte jej v marinádě TERIJAKI. Těšit se můžete na lahodné spojení sójové omáčky, rýžového vína a chilli.
65 °C
6 hod
Ingredience:
- 1 kg krůtího masa
- 160 ml sojové omáčky
- 80 ml rýžového vína
- 3 lžíce sušeného česneku
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička chilli vloček
- špetka soli
Postup:
1
Nejprve si maso umyjte, odblaňte a dejte alespoň na hodinu do mrazáku.2
Poté maso nakrájejte na proužky 3 - 5 mm.3
Všechny ingredience smíchejte dohromady a masové proužky v ní marinujte (nejlépe přes noc).4
Proužky masa narovnejte a rozložte na síta sušičky.5
Sušte při teplotě 65°C zhruba 6 hodin.6
Doporučujeme dát na nejspodnější síto fóliovou misku, zabrání tak zanesení motoru tekutinou.Rozšiřte si vaši sušičku EZIDRI FD500 Snackmaker nebo Classic o další dvě dodatečná síta a jednoduše tak navyšte její kapacitu.
Pořiďte si sušičku potravin Ezidri FD500 Digital, kterou používají i profesionální kuchaři. Pyšní se rovnoměrnou cirkulací teplého vzduchu mezi jednotlivými síty, čímž rychle a efektivně suší vložené suroviny. Navíc lze její kapacitu jednoduše rozšířit až na 15 sít.Recept na vynikající kokosové kuličky s brusinkami, sušené na sušičce EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.