Sušené maso si nemusíte draze kupovat. Můžete si jej totiž snadno vyrobit sami doma s pomocí sušičky. V tomto receptu se zaměříme na lahodné sušené hovězí maso s balzamikem, které je perfektně šťavnaté. Díky tomu získáte skvělou svačinu na doma, do práce nebo na cesty.
65°C
7 hod
Ingredience:
- 1 kg hovězí zadní
- 5 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce balzamikového octa
- tabasco (nebo chilli vločky)
- mořská sůl
Postup:
1
Maso očistíme, umyjeme a necháme zhruba 1 hodinu v mrazáku odležet (bude se lépe krájet).2
Mezitím si připravíme marinádu ze všech ostatních ingrediencí. Dle chuti přidáme lžičku chilli vloček.3
Poté maso nakrájíme na plátky o tloušťce půl centimetru a necháme marinovat klidně přes noc.4
marinovat ve směsi.5
Jednotlivé kousky masa pokládáme na patra sušičky Ezidri.6
Doporučujeme dát na nejspodnější síto fóliovou misku, zabrání tak zanesení motoru tekutinou.7
Sušíme při 65 °C zhruba 7 hodin.Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Pružná síťka určená pro modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušit i bylinky, čaj či další drobné a jemné produkty.