Sušené hovězí maso s balzamikem

Sušené maso si nemusíte draze kupovat. Můžete si jej totiž snadno vyrobit sami doma s pomocí sušičky. V tomto receptu se zaměříme na lahodné sušené hovězí maso s balzamikem, které je perfektně šťavnaté. Díky tomu získáte skvělou svačinu na doma, do práce nebo na cesty.
  65°C
  7 hod
  
 
Ingredience:
  • 1 kg hovězí zadní
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • tabasco (nebo chilli vločky)
  • mořská sůl
Postup:
1
Maso očistíme, umyjeme a necháme zhruba 1 hodinu v mrazáku odležet (bude se lépe krájet).
2
Mezitím si připravíme marinádu ze všech ostatních ingrediencí. Dle chuti přidáme lžičku chilli vloček.
3
Poté maso nakrájíme na plátky o tloušťce půl centimetru a necháme marinovat klidně přes noc.
4
marinovat ve směsi.
5
Jednotlivé kousky masa pokládáme na patra sušičky Ezidri.
6
Doporučujeme dát na nejspodnější síto fóliovou misku, zabrání tak zanesení motoru tekutinou.
7
Sušíme při 65 °C zhruba 7 hodin.
Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Pružná síťka určená pro modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušit i bylinky, čaj či další drobné a jemné produkty.