Levandulový čaj

Dnešní doba je plná neklidu a obav o budoucnost. Při nespavosti, neklidu a zažívacích potížích můžete vyzkoušet čaj z levandule lékařské. K zamaskování nahořklé chuti této zázračné byliny jsme použili čerstvé ovoce ze zahrádky, které spolu s levandulí tvoří sladký a voňavý čaj.
  55°C
  8 hodin
  
 
Ingredience:
  • levandule lékařská
  • zralé ovoce dle chuti
Postup:
1
Kvítky levandule otrháme, zbytek květenství a stonky nebudeme potřebovat. Kvítky rozložíme na síťku k sušení drobných plodů.
2
Ovoce umyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky, co nejvíce rovnoměrně. Naskládáme na síťkyk levanduli a sušíme asi 8 hodin na 55°C.
3
Pokud sušíme ovoce šťavnatější spolu s méně šťavnatými druhy, dáme každý druh zvlášť na jednotlivá patra a ke konci nastavené doby kontrolujeme.
4
Skladujeme při pokojové teplotě v dobře uzavřené nádobě, například ve vakuovací dóze Foodsaver.
 
TIP: Pokud chcete z léčivých vlastností meduňky získat naprosté maximum, můžete ji sušit zvlášť na 35 - 40°C po 6 - 8 hodin.
   
Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Pyšní se totiž prestižním oceněním německého spotřebitelského časopisu TESTMAGAZIN, má perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Tato stylová sada tří vakuovacích dóz si dozajista najde místo ve vaší kuchyni. Těšit se přitom můžete na nádoby o objemu 0,7 l, 1,4 l a 2,4 l.