Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Šeříkové květy

Růže, měsíček, levandule… všichni známe omamnou vůni sušených květů v koupeli nebo v čaji. A co šeřík? Jedno z nejpůvabnějších květenství svou opojnou vůní zahání poslední vzpomínky na zimu a jako kouzlem přináší radost a potěšení hřejivého jara.
  40°C
  4 hod
  
 
Ingredience:
  • čerstvé květy šeříku
Postup:
1
Květy sbíráme v květnu, když ještě nejsou úplně všechny rozvité.
2
Nesbírat zaprášené, špinavé či napadené květy. Také nesbírat v blízkosti silnic či železnice.
3
šeříkové květy sušíme při teplotě 40°C, květy rozložíme ve slabé vrstvě na síťku. Doba sušení je cca 4 hodiny.
4
Doba skladování surovin je do 2 let.
5
Sušené květy šeříku můžete smíchat s jinými sušenými bylinami nebo třeba bílým či zeleným čajem, vytvoříte si tak úžasnou čajovou směs s čistě přírodním aroma.
6
Šeřík obsahuje velké množství alergenů, proto jej nejprve vyzkoušejte v malém množství!
7
Šeříkový čaj – Z květů šeříků lze připravit aromatický čaj, jenž bojuje proti bolestem hlavy, migrénám, bolestem v krku, revmatismu a dně, dále urychluje metabolismus a napomáhá trávení. Hrst čerstvých nebo 2 lžíce sušených květů zalijte 250 ml vroucí vody a nechte asi půl hodiny louhovat.
8
Koupel – Do koupele stačí přidat čerstvé květy šeříku a můžete si vychutnat voňavou a relaxační koupel. Sušené květy lze také smíchat s mořskou solí a taktéž používat do koupele.
  
Pořiďte si sušičku potravin Ezidri FD500 Digital, kterou používají i profesionální kuchaři. Pyšní se rovnoměrnou cirkulací teplého vzduchu mezi jednotlivými síty, čímž rychle a efektivně suší vložené suroviny. Navíc lze její kapacitu jednoduše rozšířit až na 15 sít.Recept na vynikající kokosové kuličky s brusinkami, sušené na sušičce EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE. Recept na sušené maso Jerky můžete shlédnout ZDE.Další tipy na jednoduché a lahodné pochoutky ze sušičky ZDE.
S fóliovými miskami můžete na sušičce EZIDRI FD500 sušit i pastovité náplně a ozvláštnit jimi každou slavnostní tabuli.