Smrková sůl

Se smrkovou solí rozhodně zabodujete. Má totiž svěží zelenou barvu a dokáže pokrmům dodat nezaměnitelnou vůni jarního lesa. Navíc je její příprava opravdu snadná. Potřebovat budete jen klasickou sůl a smrkové výhonky.
  55°C
  3 hodiny
  
 
Ingredience:
  • smrkové výhonky
  • mořská sůl
Postup:
1
Smrkové výhonky rozdrťte s mořskou solí v hmoždíři a dejte na foliovou misku sušičky Ezidri.
2
Nechte sušit cca 3 hod na 55°C.
3
Zelená sůl je skvělá jen tak na chleba s máslem, nebo k dokončení pokrmů.
   
Pořiďte si sušičku potravin Ezidri FD500 Digital, kterou používají i profesionální kuchaři. Pyšní se rovnoměrnou cirkulací teplého vzduchu mezi jednotlivými síty, čímž rychle a efektivně suší vložené suroviny. Navíc lze její kapacitu jednoduše rozšířit až na 15 sít.Recept na vynikající kokosové kuličky s brusinkami, sušené na sušičce EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
Dva kusy vyjímatelných pružných sítěk vám umožní sušit v sušičkách EZIDRI FD500 Snackmaker a Classic i takové jemné produkty jako jsou bylinky či čaj.