Cibulové krekry s mákem
Zdravé mlsání pro vás, originální pohoštění pro návštěvu. Přesně to slibují tyhle cibulové krekry s mákem. Krásně křupou a mají příjemnou chuť. Obsažený mák je zdrojem proteinu, omega-3 a omega-6 kyselin.
60°C + 45°C
2 + 10 hodin
6 porcí
Ingredience:
- 3 šálky nakrájené červené cibule
- 1/2 šálku mletých chia semínek
- 1 šálek mandlové mouky
- 1/2 šálku máku
- 1/2 lžičky soli
Postup:
1
Všechny ingredience mixujte dokud nebude směs najemno rozsekaná, nesmí však být zcela hladká.2
Na fóliovou misku sušičky Ezidri naneste směs ve stejnoměrné vrstvě asi 5-7 mm vysoké.3
Sušte 2 až 3 hodiny na 60°C.4
Poté teplotu snižte na 45°C a pokračujte v sušení ještě 10 hodin, dokud nebudou krekry suché a křupavé.5
Uchovávejte je v dobře uzavřené nádobě při pokojové teplotě.Pořiďte si sušičku potravin Ezidri FD500 Digital, kterou používají i profesionální kuchaři. Pyšní se rovnoměrnou cirkulací teplého vzduchu mezi jednotlivými síty, čímž rychle a efektivně suší vložené suroviny. Navíc lze její kapacitu jednoduše rozšířit až na 15 sít.Recept na vynikající kokosové kuličky s brusinkami, sušené na sušičce EZIDRI Digital v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
Distanční síta zvětší prostor mezi síty a díky tomu v sušičce pohodlně usušíte i vyšší suroviny, které se na běžné síto nevejdou. V balení dodáváme hned 2 ks, určené pro sušičky EZIDRI FD500 Snackmaker nebo Classic.