Ředkvičkové chipsy
Dejte sbohem klasickým brambůrkám a vydejte se zdravější cestou mlsání. Ředkvičkové chipsy připravíte poměrně jednoduše, užijete si jejich svěží chuť a navíc svému tělu dodáte dávku vitamínu C. Potřebovat budete jen pár základních ingrediencí a sušičku.
60°C
2 hodiny
Ingredience:
- 1 kg ředkviček
- 1 šálek vody
- 1 lžíce octa
- 1 lžička soli
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 hrstka kopru (kdo má rád)
- pepř dle chuti
Postup:
1
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na 2 - 3 mm tenké plátky.2
V misce smícháme všechny ingredience a důkladně promícháme. Necháme ředkvičky 1 hodinu marinovat.3
Plátky klademe na síta sušičky.4
Délka sušení je cca 2 hodiny při teplotě 60°. Průběžně kontrolujeme.5
Po usušení chipsy buď ihned sníme, nebo je uskladníme v utěsněných nádobách, jelikož rychle vlhnou.Vylepšená verze oblíbeného modelu Ultra FD1000 s digitáním nastavením teploty a časovačem. Tato sušička potravin splní i vaše nejnáročnější představy o dokonalém spotřebiči. Perfektní výkon a její kapacitu lze rozšířit až na 30 sít.
Pružná síťka určená pro modely EZIDRI FD1000 ULTRA a ULTRA Digital vám umožní sušit i bylinky, čaj či další drobné a jemné produkty.