Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Banánové vafle z ovesných vloček

Zdravá varianta oblíbených vaflí. Sladíme banánem a místo mouky používáme opečené ovesné vločky rozemleté na mouku. Proč opečené? Získají výbornou lehce oříškovou chuť.
  
  30 minut
  2 - 4 porce
 
Ingredience:
  • 3 hodně zralé banány
  • 3 vejce
  • 150 g ovesných vloček
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce jogurtu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • špetka soli
Postup:
1
Vločky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Opečte je v troubě vyhřáté na 210 °C, zhruba 10 minut.
2
Nechejte je vychladnout a rozmixujte na mouku. Připravte si hnědé máslo. Máslo dejte rozpouštět do kastrolku.
3
Rozpouštějte máslo zvolna a nechejte ho delší dobu mírně probublávat. Až začne hnědnout a začnou v něm plavat drobné světle hnědé částečky, sundejte máslo z plotny.
4
Nechejte vychladnout. Do kuchyňského robota dejte šlehací metlu.
5
Do mísy nalámejte oloupané banány a vyklepněte vejce. Šlehejte společně. Banány se pěkně rozpadnou a prošlehají s vejci.
6
Do směsi dejte mouku z ovesných vloček, prášek do pečiva, špetku soli a jogurt. Nakonec přidejte vychladlé hnědé máslo. Stěrkou setřete všechno, co je v kastrolku.
7
Ty drobné hnědé částečky jsou zkaramelizovaná mléčná sušina. Má tu nejlepší chuť! Umíchejte těsto, které opékejte v rozehřátém valfovači.
8
Ideální je podávat tyhle vafle s banánem a arašídovým máslem, zakápnuté trochou javorového sirupu.
9
Výborné jsou také se zakysanou smetanou, zakápnuté javorovým sirupem a hnědým máslem.
 
S vaflovačem Breville je příprava skvělých vaflí dílem okamžiku. Speciální povrch DuraCeramic usnadňuje přípravu i údržbu a moderní design vaflovače Breville pak ozvláštní každou kuchyni.
S nákupem vaflovače Breville získáte zdarma kuchařku s recepty na sladké i slané vafle.