Banánové vafle z ovesných vloček
Zdravá varianta oblíbených vaflí. Sladíme banánem a místo mouky používáme opečené ovesné vločky rozemleté na mouku. Proč opečené? Získají výbornou lehce oříškovou chuť.
30 minut
2 - 4 porce
Ingredience:
- 3 hodně zralé banány
- 3 vejce
- 150 g ovesných vloček
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 3 lžíce jogurtu
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
1
Vločky dejte na plech vyložený pečícím papírem. Opečte je v troubě vyhřáté na 210 °C, zhruba 10 minut.2
Nechejte je vychladnout a rozmixujte na mouku. Připravte si hnědé máslo. Máslo dejte rozpouštět do kastrolku.3
Rozpouštějte máslo zvolna a nechejte ho delší dobu mírně probublávat. Až začne hnědnout a začnou v něm plavat drobné světle hnědé částečky, sundejte máslo z plotny.4
Nechejte vychladnout. Do kuchyňského robota dejte šlehací metlu. 5
Do mísy nalámejte oloupané banány a vyklepněte vejce. Šlehejte společně. Banány se pěkně rozpadnou a prošlehají s vejci.6
Do směsi dejte mouku z ovesných vloček, prášek do pečiva, špetku soli a jogurt. Nakonec přidejte vychladlé hnědé máslo. Stěrkou setřete všechno, co je v kastrolku.7
Ty drobné hnědé částečky jsou zkaramelizovaná mléčná sušina. Má tu nejlepší chuť! Umíchejte těsto, které opékejte v rozehřátém valfovači.8
Ideální je podávat tyhle vafle s banánem a arašídovým máslem, zakápnuté trochou javorového sirupu.9
Výborné jsou také se zakysanou smetanou, zakápnuté javorovým sirupem a hnědým máslem.S vaflovačem Breville je příprava skvělých vaflí dílem okamžiku. Speciální povrch DuraCeramic usnadňuje přípravu i údržbu a moderní design vaflovače Breville pak ozvláštní každou kuchyni.
S nákupem vaflovače Breville získáte zdarma kuchařku s recepty na sladké i slané vafle.