Špenátové vafle s parmezánem
Vafle naslano s kombinací špenátu a parmezánu vás dokonale zasytí. Lahodná pochoutka k obědu nebo večeři během chvilky.
30 - 40 minut
2 - 4 porce
Ingredience:
- 1 vejce
- 400 ml vody
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky bylinkové soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 150 g baby špenátu
- 4 lžíce kvalitního olivového oleje
- 100 g parmezánu
- 10 kuliček bílého kampotského pepře
Na zdobení
- 200 g žervé nebo pomazánkového másla
- 30 g strouhaného parmezánu
- 100 ml smetany ke šlehání
- na talíř ke zdobení cherry rajčata
- sušená rajčata
- parmezán
- baby špenát
Postup:
1
Smíchejte vejce s vodou. Můžete také vyšlehat, není to však nutné.2
Přidejte mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou. Ochuťte rozdrceným kampotským pepřem. 3
Přidejte nasekaný špenát, nastrouhaný parmezán a olivový olej.4
Umíchejte těsto a pečte ve vaflovači dozlatova.6
Mezitím, co se opékají vafle, připravte si výbornou pomazánku, kterou vafle ozdobíte. 7
Vyšlehejte žervé se smetanou, solí podle chuti, bílým pepřem a nastrouhaným parmezánem.S vaflovačem Breville je příprava skvělých vaflí dílem okamžiku. Speciální povrch DuraCeramic usnadňuje přípravu i údržbu a moderní design vaflovače Breville pak ozvláštní každou kuchyni.
S nákupem vaflovače Breville získáte zdarma kuchařku s recepty na sladké i slané vafle.