Citrónový cheesecake
Kdo by neznal klasický cheesecake. Co takhle ale tentokrát vyzkoušet jeho trochu nevšední variantu. Pokud máte doma citrony, pusťte se do přípravy tohoto svěžího dezertu. Není příliš sladký, je příjemně vláčný a pochutná si na něm celá rodina.
HIGH
2,5 hod
4 - 6 porcí
Ingredience:
Těsto
- 210 g hladké mouky
- 100 g másla
- 3 žloutky
- 100 g moučkový cukr
- špetka soli
- citrónová kůra
- 1/3 prášek do pečiva
Krém
- 3 kelímky ricotty
- 2 lžíce moučkový cukr
- 1 dl smetana
- 2 vejce
- 1 vanilkový lusk
- smetana
- sezónní ovoce dle chuti (jahody, borůvky, hrušky ) nebo citrónová poleva
Postup:
1
Smíchejte dohromady sypké ingredience a poté zapracujte máslo a vejce.2
Ricottu nechejte vykapat a vymíchejte do hladka.3
Přidejte cukr, smetanu, vejce a vanilku.4
Na dno vnitřní nádoby pomalého hrnce CrockPot vložte pečící papír.5
Těsto rozprostřete po dně nádoby a vytvořte okraj.6
Do vzniklého korpusu dáme hmotu z ricotty a navrch vyskládejte ovoce.7
Vařte na HIGH 2,5 hodiny v hrnci CrockPot.S objemem 2,4 litru je pomalý hrnec CrockPot CSC061X ideálním kuchyňským pomocníkem pro jednotlivce či pár. Disponuje digitálním ovládáním, které umožňuje nastavit délku a intenzitu vaření, po jehož dokončení se hrnec automaticky přepne do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.