Malinový dort
Malinový dort s vláčným korpusem připravíte raz dva. Příjemně v sobě přitom snoubí sladkou a lehce nakyslou chuť malin. Navíc je právě toto ovoce díky obsahu kyseliny ellagové skvělým antioxidantem. Tak se pusťte do pečení.
LOW
3 hod
10 porcí
Ingredience:
Malinová náplň
- 50 g moučkový cukr
- 50 g změklé máslo
- 300 g čerstvé maliny
Korpus
- 150 g moučkový cukr
- 150 g změklé máslo
- 3 ks vejce
- 150 g hl. mouky
Postup:
1
Cukr a máslo vložte do malé mísy. Pomocí ručního šlehače šlehejte asi 1 minutu, dokud se nespojí.2
Vymažte dno i boky keramické nádoby hrnce CrockPot a vyložte papírem na pečení. Lžicí přendejte našlehanou náplň a maliny rovnoměrně rozprostřete.3
Pro přípravu těsta vložte máslo a cukr do středně velké mísy a šlehejte zlehka do krémové konzistence.4
Mezi každým přidáváním postupně zašlehejte vejce, která dobře pojí. Postupně vmíchejte mouku.5
Nalijte směs přes maliny a zarovnejte povrch. Vařte na nízkým stupni po dobu 2,5 – 3 hodin.6
Poté umístěte vnitřní nádobu na rošt, nechejte vychladnout po dobu asi 30 minut.7
Opatrně vyjměte dort z nádoby i s pečícím papírem. Překlopte na talíř směrem nahoru pečícím papírem, ten následně odstraňte. 8
Podávejte ještě teplé se šlehačkou nebo zmrzlinou.S objemem 2,4 litru je pomalý hrnec CrockPot CSC061X ideálním kuchyňským pomocníkem pro jednotlivce či pár. Disponuje digitálním ovládáním, které umožňuje nastavit délku a intenzitu vaření, po jehož dokončení se hrnec automaticky přepne do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.