Máte rádi creme brulee? Vyzkoušejte jeho zmenšenou variantu. Jedná se o ideální pohoštění pro vaši návštěvu, kterou chcete připravit osvědčeným dezertem. V jejich chuti se přitom snoubí sušenky, mascarpone i káva.
HIGH
1,5 hod
4 - 6 porcí
Ingredience:
- 3 - 4 čokoládové oplatky
- 100 g rozpuštené máslo
- 150 g cukr
- 250 g smetanový sýr (mascarpone)
- 1 vejce
- hořká čokoláda
- vanilkový extrakt
- 1/2 lžičky instatní káva
- karamel
Postup:
1
Nadrťte sušenky nebo oplatky s máslem, směsí rovnoměrně naplňte skleničky. 2
V horké lázni povolte čokoládu a přidejte vejce, vanilkový extrakt, instantní kávu a sůl. Nalijte do každé sklenice.3
Mascarpone rozmíchejte do hladka s cukrem.4
Opatrně nalijte horkou vodu pod skleničky, dokud nejsou 3/4 ponořené.5
Přikryjte a vařte na HIGH 1,5 hodiny.6
Poté dáme vychladit do ledničky. Na vrch může přidat šlehačku nebo jen karamel.Pomalý hrnec hrnec CrockPot CSC059X disponuje objemem 3,5 litru a jeho atraktivní stříbrný design podtrhují prvky v měděné barvě. Digitální ovládání umožňuje nastavit délku a intenzitu vaření, po jehož dokončení se hrnec automaticky přepne do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.