Pečená jablka
Přemýšlíte, jak zpracovat další jablka? Zkuste z nich připravit originální dezert, který je velmi jednoduchý a chutný zároveň. V tomto receptu vám prozradíme návod na pečená jablka s náplní z rumových rozinek. Doporučujeme je podávat se zakysanou smetanou. Budete se olizovat až za ušima.
HIGH
3 - 4 hod
4 - 6 porcí
Ingredience:
- 8 jablek
- 100 g rozinek
- 1 lžíce skořice
- 2 ks vanilkové cukry
- 300 ml vody
- rum
- zakysaná smetana na ozdobení
Postup:
1
Jablka si nakrojíme a vydlabeme jádřinec tak, aby nám vznikl uprostřed jablka důlek na naplnění směsí. 2
Rozinky si namočíme do rumu, přidáme skořici, vanilkový cukr a hmotu promícháme.3
Takto připravenou směsí naplníme jablka, která naskládáme do pomalého hrnce CrockPot.4
Vše podlijeme vodou a případně zbylou směsí.5
Zapneme na II. stupeň na 3–4 hodiny. Pusťte se do jednoduššího způsobu vaření a pořiďte si pomalý hrnec, který většinu práce odvede za vás. Pyšní se objemem 3,5 litrů a připravíte v něm oběd pro dvou až tříčlennou rodinu.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.