Hustá hovězí polévka
Vydatná a hustá polévka, která báječně poslouží jako hlavní chod oběda či večeře a zahřeje po procházce mrazivou krajinou nebo vánočních trzích.
LOW a HIGH
6 h + 2 h
6 - 8 porcí
Ingredience:
- 1,5 kg hovězího na polévku – ideální je 1:1 maso a kosti
- 2 velké mrkve
- 1/4 celeru
- 1 velká cibule
- kus pórku
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce soli
- 10 kuliček černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 400 g brambor
- 3 vejce
- kousek sádla
Postup:
1
Vnitřní nádobu z pomalého hrnce dejte na plotnu a zahřejte. Přidejte do ní sádlo a opečte na něm všechny kousky masa i kostí. Pěkně dotmava, ať má polévka krásnou barvu.2
Vraťte vnitřní nádobu do základny pomalého hrnce CrockPot.3
Přidejte očištěnou a nakrájenou zeleninu, všechno koření a 1 lžíci soli. Zalijte vodou do maxima. Zapněte na nižší teplotu (LOW) a vařte 6 hodin. Poté změňte na vyšší teplotu (HIGH) a vařte další 2 hodiny.4
Polévku sceďte. Zeleninu a maso nechejte stranou, čirou polévku vraťte do pomalého hrnce a přidejte nakrájené brambory. Do hrnce dejte také obrané a nakrájené maso a všechnu vařenou zeleninu, kterou jste rozmačkali vidličkou nebo nastrouhali. Vařte na vyšší teplotu (HIGH), dokud nebudou brambory měkké. Poté v polévce ještě rozmíchejte rozšlehaná vejce.5
Ihned podávejte, můžete ještě posypat čerstvými bylinkami – tymiánem nebo petrželkou. "
je exkluzivním distributorem značky Crockpot na českém trhu
"
Pomalý hrnec Crockpot CSC112X s objemem 6,5 litru patří do série nepostradatelných pomocníků do kuchyně. Jako další z řady pomalých hrnců dokáže samostatně připravit jídlo pro vás i vaše blízké. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná na pečení, lze ji použít na plynové, elektrické či indukční varné desce. Digitální ovládání.
K nákupu pomalého hrnce nově e-kuchařka ZDARMA.
je exkluzivním distributorem značky Crockpot na českém trhu
Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.