Rychlá večeře i nedělní oběd. Tahle česká klasika potěší v každém případě. Skvělá je s rýží, nezklame ani s těstovinami či knedlíkem.
HIGH
2,5 hod
4 - 6 porcí
Ingredience:
- kousek másla
- 1 větší cibule
- celé kuře (slepice)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- sůl, pepř
- 300 - 400 ml vývar nebo bujón
- 100 ml smetana
- několik kuliček pepře a nového koření
- 1 - 2 bobkové listy
- taky je možné do základu dát kořenovou zeleninu
Postup:
1
Do Pomalého hrnce dáme nakrájenou cibuli, přidáme na čtvrtky rozporcované osolené a opepřené kuře, popřípadě slepici. Je dobré se zbavit přebytečné kůže, omáčka nebude tak mastná. 2
Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, papriku a zalijeme vývarem.3
Po 2 hodinách pečení na II. stupeň maso a koření vyndáme z hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme omáčku. V hrnku si rozmícháme hladkou mouku se smetanou a vlijeme do rozmixované omáčky.4
Přidáme kousek másla, případně dochutíme, maso vrátíme do hrnce a vaříme 30 minut na II. stupeň a můžeme podávat.Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.