Letní úroda paprik má mnoho využití a tato stálice české kuchyně je jedna nejoblíbenějších paprikových dobrot, které si můžete snadno připravit i ve svém CrockPot hrnci.
HIGH
4 hod
6 porcí
Ingredience:
- 6 bílých paprik
- 500 g mletého masa (hovězí, ale klidně můžete použít i kuřecí)
- 2 rajské protlaky
- 1 hrnek uvařené rýže
- 2 cibule
- 1 - 2 vejce
- 2 - 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 200 ml vývaru
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce cukru
- 1- 2 lžíce hladké mouky (nebo jíšky)
- špetka tymiánu a majoránky
Postup:
1
Mleté hovězí okořeníme, přidáme rýži, 1 cibuli, vejce a rozsekaný česnek. Dobře propracujeme.2
Můžeme začít plnit papriky, které jsme zbavili semínek.3
Naplněné papriky přendáme do hrnce, kde už je na jemno druhá cibule. K paprikám přidáme bobkový list, nové koření, vývar, sůl a pepř.4
Po 3 hodinách na High přidáme protlak a zahustíme. 5
Necháme ještě hodinu provařit mouku a můžeme podávat.Pusťte se do zdravého vaření bez tuku. S pomalým hrncem CrockPot vám to půjde jako po másle. Tento model se pyšní velkým objemem 6 litrů a najednou v něm připravíte jídlo pro celou rodinu. Nádoba je opatřená speciálním povrchem DuraCeramic, který je vysoce odolný vůči poškrábání a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.