Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Svíčková na smetaně

Jedna z nejtypičtějších hvězd české kuchyně bývá také obávaným kulinářským počinem. Pojďme zkusit klasickou svíčkovou s hovězím co nejvíce zjednodušit, aniž bychom ale tuto perlu ochudili o vynikající a jedinečnou chuť.
  HIGH
  5 hodin
  6 porcí
 
Ingredience:
  • 1 kg hovězí loupané plece
  • 3 větší mrkve
  • 1 velký celer
  • 3 petržele
  • 1 vetší cibule
  • 200 g másla
  • 200 g slaniny nebo špeku na klínky
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 250 ml smetany ke šlehání nebo kysané smetany
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 bobkové listy
  • dle chuti ocet
  • 2 lžíce soli
  • cca 0,5 l vody
K podávání
  • plátky citrónu
  • nakládané brusinky
  • houskový nebo karlovarský knedlík
Postup:
1
Maso a slaninu na 30 minut vložíme do mrazáku. Pak maso odblaníme, prošpikujeme slaninou a vložíme do pomalého hrnce.
2
Do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, koření (nejlépe zabalené do plátýnka či do kovového vajíčka na koření) a hrudku másla. Zasypeme hladkou moukou. Podlijeme vodou a dusíme na vyšším stupni 4 hodiny.
3
Vyjmeme z hrnce maso a vybereme koření. Omáčku rozmixujeme a přilijeme smetanu. Dochutíme octem.
4
Maso nakrájíme na plátky, vložíme zpět do omáčky a vaříme na vyšším stupni ještě 1 hodinu.
  
Pomalý hrnec CrockPot CSC063X je ojedinělý svým velkým objemem 7,5 litru. Díky němu jednoduše připravíte skvělé jídlo až pro deset strávníků najednou. Bez špinavého nádobí a zbytečné námahy. Vaření zpříjemní digitální časovač, který po vypršení libovolně nastavené doby vaření přepne hrnec do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.