Vepřová žebírka s libovým bůčkem
Báječný podzimní tip na masný pokrm pro celou rodinu nebo pozvané hosty jsou vepřová žebírka z libové části bůčku. Nad nimi můžete dlouze stolovat a dobře si popovídat.… U řezníka si řekněte o bůček s kostí nebo o ploché žebro z bůčku.
LOW
8 hod.
4 - 6 porcí
Ingredience:
- 1,2 kg žebra s libovým bůčkem (včetně libového bůčku)
- sůl
- 200 ml černého piva
- 3 jarní cibulky
- 3 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička hořčičného semínka
Postup:
1
Cibulku nakrájíme na kolečka, žebra posolíme. V pivu rozmícháme všechny suroviny kromě škrobu a nalijeme směs na žebra.Vaříme na nízký stupeň 8 hodin. Nemusíme kontrolovat, čas využijeme jinak.2
Po uvaření slijeme šťávu do kastrůlku. V malém množství studené vody rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu, promícháme se šťávou a nalijeme na žebra. 3
Keramickou nádobu vyjmeme a na chvíli necháme maso zapéci v troubě pod grilem. 4
Servírujeme dle chuti, můžeme oddělit žebírka od bůčku. S pomalým hrncem CrockPot pro vás bude vaření jednodušší než kdy předtím. Disponuje objemem 5,7 litrů a díky tomu v něm bez problémů připravíte oběd i pro několikačlennou rodinu.Recept na vynikající pečené koleno, připravené v pomalém hrnci CrockPot NG 5,7 l v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.