Celozrnný semínkový chléb
Připravte si vláčný domácí chléb, který si dáte k snídani, svačině nebo večeři. Díky vlastní domácí přípravě budete mít přehled o tom, co chléb obsahuje. Navíc skvěle chutná nasladko i naslano. A dobrý je i druhý den po upečení.
HIGH
2,5 hod
10 porcí
Ingredience:
- 500 g celozrnné mouky na chléb
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 320 ml teplé vody
- 1 lžíce olivový olej
- hrst semínek - dýňová, slunečnicová, lněná
Postup:
1
Do velké mísy vložte mouku, semínka droždí, sůl a cukr. Přidejte teplou vodu a olej a zadělejte těsto. Vyklopte těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte alespoň 5 minut.2
Vymažte čistou mísu trochou oleje, vložte do ní těsto a poválejte je v míse, aby bylo všechno těsto potřeno vrstvou oleje. Zakryjte mísu utěrkou nebo volně přiloženou potravinovou fólií. Nechte těsto kynout na teplém místě přibližně hodinu až hodinu a půl.3
Vyložte dno a boky CrockPotu fólií a přes ni ještě pečícím papírem. Zapněte topnou jednotku na Vysoký výkon a nechte zařízení předehřát. 4
Vyklopte vykynuté těsto na pomoučenou pracovní plochu a lehce z něj vyhněťte bubliny.5
Vytvarujte chléb vytahováním okrajů těsta hnětením do středu chleba. Opakujte alespoň dvakrát kolem dokola chleba, dokud nevytvarujete kouli nebo ovál.6
Vložte chleba do varné nádoby a posypte jej vybraným posypem dle chuti. 7
Pod poklici vložte čistou utěrku, aby zachytávala případnou kondenzaci a voda nekapala na Váš chléb. Pečte na HIGH přibližně 2,5 hodiny. 8
Po upečení vyklopte chléb na mřížku a nechte vychladnout. Po vychladnutí můžete nakrájet.S objemem 2,4 litru je pomalý hrnec CrockPot CSC061X ideálním kuchyňským pomocníkem pro jednotlivce či pár. Disponuje digitálním ovládáním, které umožňuje nastavit délku a intenzitu vaření, po jehož dokončení se hrnec automaticky přepne do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.