Velikonoční nádivka
Recept na šťavnatou nádivku na Velikonoce z pomalého hrnce ocení větší počet strávníků. Připravte tradiční velikonoční recept pro celou rodinu.
HIGH
3 hod
10 porcí
Ingredience:
- 400 - 500 g uzené maso (krkovice nebo kýta)
- 8 rohlíků
- 125 g baby špenátu / jarních mladých kopřiv
- 50 g medvědího česneku
- 1 svazek hladkolisté petržele
- 7 vajec
- 400 ml smetany
- 200 g másla
- 2 domácí bujóny
- muškátový oříšek
- pepř a sůl
Postup:
1
Pokrájíme špenát/kopřivy, medvědí česnek a hladkolistou petržel.2
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme a promícháme s bujónem.3
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme ve smetaně.4
Vše promícháme dohromady. Rohlíky necháme pěkně směsí nasáknout.5
Osolíme, opepříme a trochu zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.6
Do hrnce vložíme pečící papír a směs na něm pečeme 3 hodiny na HIGH.7
Pro kůrku dáme i s nádobou do trouby na cca 5 minut pod gril.S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.