Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Velikonoční nádivka

Recept na šťavnatou nádivku na Velikonoce z pomalého hrnce ocení větší počet strávníků. Připravte tradiční velikonoční recept pro celou rodinu.  

  HIGH
  3 hod
  10 porcí
 
Ingredience:
  • 400 - 500 g uzené maso (krkovice nebo kýta)
  • 8 rohlíků
  • 125 g baby špenátu / jarních mladých kopřiv
  • 50 g medvědího česneku
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 7 vajec
  • 400 ml smetany
  • 200 g másla
  • 2 domácí bujóny
  • muškátový oříšek
  • pepř a sůl
Postup:
1
Pokrájíme špenát/kopřivy, medvědí česnek a hladkolistou petržel.
2
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme a promícháme s bujónem.
3
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme ve smetaně.
4
Vše promícháme dohromady. Rohlíky necháme pěkně směsí nasáknout.
5
Osolíme, opepříme a trochu zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
6
Do hrnce vložíme pečící papír a směs na něm pečeme 3 hodiny na HIGH.
7
Pro kůrku dáme i s nádobou do trouby na cca 5 minut pod gril.
S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.