Velikonoční nádivka

Recept na šťavnatou nádivku na Velikonoce z pomalého hrnce ocení větší počet strávníků. Připravte tradiční velikonoční recept pro celou rodinu.  

  HIGH
  3 hod
  10 porcí
 
Ingredience:
  • 400 - 500 g uzené maso (krkovice nebo kýta)
  • 8 rohlíků
  • 125 g baby špenátu / jarních mladých kopřiv
  • 50 g medvědího česneku
  • 1 svazek hladkolisté petržele
  • 7 vajec
  • 400 ml smetany
  • 200 g másla
  • 2 domácí bujóny
  • muškátový oříšek
  • pepř a sůl
Postup:
1
Pokrájíme špenát/kopřivy, medvědí česnek a hladkolistou petržel.
2
Uzené maso nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme a promícháme s bujónem.
3
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme ve smetaně.
4
Vše promícháme dohromady. Rohlíky necháme pěkně směsí nasáknout.
5
Osolíme, opepříme a trochu zaprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
6
Do hrnce vložíme pečící papír a směs na něm pečeme 3 hodiny na HIGH.
7
Pro kůrku dáme i s nádobou do trouby na cca 5 minut pod gril.
1988-12_csc111x-1
S pomalým hrncem CrockPot si usnadníte každodenní vaření. Je vybaven digitálním displejem a časovačem. 
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.