Boršč
Na talíři se mezi jinými polévkami vyjímá svou výraznou červenou barvou, chuťové buňky zase omámí bohatá chuť. Poctivý boršč nadchne vaše smysly, zasytí a je plný vitamínů a minerálů. Zvláště v chladnějších časech dodá vitalitu do vašeho dne.
High
6 hodin
6 porcí
Ingredience:
- 300 - 500 g hovězího
- 300 - 500 g vepřové pleci
- 1 větší libová klobása
- 2 hovězí kosti
- 500 g hlávkového zelí
- 250 g očištěné řepy
- 1 středně velká cibule
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 2 střední brambory
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce soli
- pepř mletý
- 10 - 15 kuliček celého pepře
- 5 - 7 kuliček nového koření
- 4 bobkové listy
- 2 lžíce cukru
- 700 - 800 ml vývaru nebo bujón
- 140 g rajského protlaku
- citron dle chuti
K podávání
- zakysaná smetana
- petřzelka
Postup:
1
Maso, zeleninu a oloupané brambory nakrájíme na kostky, nakrouháme zelí, prolisujeme česnek a nastrouháme řepu. 2
Vše vložíme do Pomalého hrnce, přidáme koření a vývar - tak, aby zelenina byla mírně nad hladinou.3
Vaříme 6 hodin na vyšší stupeň. V polovině vaření přilijeme 0,5 litru vroucího vývaru, můžeme přidat 2 lžíce hladké mouky rozmíchané v trošce studené vody.4
Nakonec zakápneme citronem a dle potřeby dochutíme.Pomalý hrnec CrockPot CSC063X je ojedinělý svým velkým objemem 7,5 litru. Díky němu jednoduše připravíte skvělé jídlo až pro deset strávníků najednou. Bez špinavého nádobí a zbytečné námahy. Vaření zpříjemní digitální časovač, který po vypršení libovolně nastavené doby vaření přepne hrnec do režimu "udržuj teplé".
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.