Klasický hráškový krém patří mezi oblíbené polévky v průběhu celého roku. Pokud chcete dosáhnout plné chuti, doporučujeme jej připravovat v pomalém hrnci. Na závěr můžete přidat křupavé krutony nebo třeba čerstvě nasekané bylinky.
HIGH
3 hod
4 porce
Ingredience:
- 1 cibule na kostičky
- 1 stroužek česnek na plátky
- 1 středně velká brambora oloupaná, na kostky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 g mraženého hrášku
- 100 g hladkolisté petrželky
- 2 snítky listy máty
- 100 ml 40 % smetana
- 100 g máslo
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup:
1
Do pomalého hrnce CrockPot dáme hrášek, pokrájené brambory, máslo, cibuli, česnek a koření.2
Vše zalijeme vývarem.3
Po 2 hodinách vaření přidáme mátu a petržel a vše rozmixujeme.4
Do polévky přidáme smetanu a vaříme ještě 1 hodinu.5
Polévku při servírování můžeme ozdobit lístky máty anebo ozvláštnit Balkánským sýrem nebo sýrem Feta.S pomalým hrncem CrockPot CSC112X si usnadníte každodenní vaření. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná i na pečení. Po jejím vyjmutí z hrnce je možné ji použít k vaření na plynové, elektrické či indukčním varné desce. Díky jejímu rychlému zahřívání bude základ pro polévku připravený rychleji než na pánvi.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.