Rajská polévka
Recept z tradiční české kuchyně. Zahřejte se jemnou rajskou polévkou provoněnou čerstvými rajčaty a bylinkami.
LOW
4 hod.
6 porcí
Ingredience:
- 1 lžíce olivový olej
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kg krájených rajčat
- 250 - 500 ml zeleninový vývar
- 1 bobkový list
- hrst lístků bylinek: bazalka, tymián, oregano
- mletý pepř
- sůl
Postup:
1
Pánev nebo nádobu z pomalého hrnce (ta, která je k tomu určena) dáme na sporák, přidáme olej, na kterém orestujeme cibuli, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, bobkový list, bylinky a koření.2
Vše buď vložíme do pomalého hrnce nebo pouze vrátíme nádobu zpět, přidáme vývar a vaříme na I. stupeň asi 4 hodiny. 3
Následně vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.4
Na konec můžeme zjemnit a ozdobit zakysanou smetanou a jarní cibulkou, nebo sýrovými tousty.S pomalým hrncem CrockPot CSC112X si usnadníte každodenní vaření. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná i na pečení. Po jejím vyjmutí z hrnce je možné ji použít k vaření na plynové, elektrické či indukčním varné desce. Díky jejímu rychlému zahřívání bude základ pro polévku připravený rychleji než na pánvi.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.