Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Rajská polévka

Recept z tradiční české kuchyně. Zahřejte se jemnou rajskou polévkou provoněnou čerstvými rajčaty a bylinkami.
  LOW
  4 hod.
  6 porcí
 
Ingredience:
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg krájených rajčat
  • 250 - 500 ml zeleninový vývar
  • 1 bobkový list
  • hrst lístků bylinek: bazalka, tymián, oregano
  • mletý pepř
  • sůl
Postup:
1
Pánev nebo nádobu z pomalého hrnce (ta, která je k tomu určena) dáme na sporák, přidáme olej, na kterém orestujeme cibuli, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, bobkový list, bylinky a koření.
2
Vše buď vložíme do pomalého hrnce nebo pouze vrátíme nádobu zpět, přidáme vývar a vaříme na I. stupeň asi 4 hodiny.
3
Následně vyndáme bobkový list a vše rozmixujeme.
4
Na konec můžeme zjemnit a ozdobit zakysanou smetanou a jarní cibulkou, nebo sýrovými tousty.
     
S pomalým hrncem CrockPot CSC112X si usnadníte každodenní vaření. Vnitřní nádoba s nepřilnavým povrchem je vhodná i na pečení. Po jejím vyjmutí z hrnce je možné ji použít k vaření na plynové, elektrické či indukčním varné desce. Díky jejímu rychlému zahřívání bude základ pro polévku připravený rychleji než na pánvi.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.