Vaření pro děti
Jídlo které děti dříve nejedly, teď zbožňují!
Jak je to možné?
Sen všech rodičů je, aby jejich děti jedly zdravě a vyváženě. Pro rodiče to může být ale někdy pořádná výzva. Všichni jsme se asi setkali s odmítáním a různými výmluvami, proč jim zrovna „toto“ nechutná. Maso a zelenina, bývá často na seznamu nepopulárních potravin. Nedostatek tohoto cenného zdroje bílkovin ve stravě dětí pak může způsobit řadu potenciálních zdravotních problémů, včetně rizika obezity. Jak tedy dosáhnout toho, že se zdravá plnohodnotná jídla stanou přirozenou součástí jejich jídelníčku?
Křehčí maso a křupavá zelenina
Za zkoušku určitě stojí využít metodu pomalého vaření. Jídlo, a zejména pak červená masa, jsou díky tomuto způsobu přípravy bezkonkurenčně měkká, šťavnatá a jejich chuť je zkrátka „jiná“.
Hodně dětí si pak oblíbí i nepopulární jídla.
Navíc, díky principu pomalého vaření, kdy teplota nepřesáhne 100 °C se v pokrmu zachová více živin a minerálních látek. Zelenina je křupavější, maso křehké a šťavnaté.
Témeř bez práce, pomalý hrnec uvaří za vás a vy se můžete věnovat dětem
Zatímco při běžném vaření musíte pokrm kontrolovat a míchat, pomalý hrnec vaří sám a vy se tak můžete věnovat jiným aktivitám. Večer připravíte ingredience, dáte ho hrnce a ráno máte uvařeno.