Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Bezmasá jídla

Tradiční velikonoční Šumajstr

Slyšeli jste někdy o tomto tradičním velikonočních pokrmu? Návrat k jednoduchému a levnému vaření našich babiček má více a více příznivců. Vyzkoušejte třeba Šumajstra.   LOW   3,5 h   3 porce   Ingredience: 1 lžíce sádla 1 cibule 3 - 4 stroužky česn...

Hlívový guláš

Když je venku chladno, tělo si říká o zahřátí. A máloco umí prohřát tak pěkně jako pikantní gulášek. Tento hlívový vás navíc může pomoci ochránit před nachlazením a udržet vás během zimních měsíců v plné síle. Třeba i vegansky!   HIGH   4 hodiny   5 - 6 porcí &nbs...

Krémové rizoto

Vaření krémového risotta v pomalém hrnci má tu výhodu, že můžete dosáhnout bohaté a krémové konzistence bez neustálého míchání. K tomuto základnímu receptu pak můžete přidat i další suroviny podle chuti - například šafrán, houby, pórek či kuřecí nudličky.   LOW   2 h - 2h 15 ...

Těstoviny s fetou a rajčaty

Čas kvapí a lednice zeje prázdnotou? Nezoufejte. Vykouzlit lahodný oběd či večeři s minimem času a surovin snad nikdy nebylo snazší.   LOW   1,5 h   3 porce   Ingredience: 200 g sýru feta 320 g těstovin 250 g cherry rajčat 1 plechovka drcených rajč...

Zapečený lilek s parmezánem

Až ochutnáte výsledek tohoto vynikajícího letního receptu, budete chtít další porci. Nasbírejte úrodu ze zahrádky a nechejte se zlákat kouzlem pomalého vaření.  Čerstvé ingredience neztratí potřebné výživné látky a díky pomalému vaření, pokrm získá perfektní balanc chuti a textury.  &nb...

Šakšuka (Lečo z rajčat)

Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba ...

Zapečená rýže s lilkem, šafránem a mozzarellou

Léto je v plném proudu a naše chuťové pohárky touží po pokrmech lehčích a vonících po dovolené u moře. Smlsněte si na tomto báječném bezmasém receptu, který si v ničem nezadá s kuchyní středomoří.   High   2,5 hodiny   4 porce   Ingredience: 700 g raj...

Dhal z máslové dýně

Podzimní dhal z máslové dýně je populárním pokrmem, který je ideální na oběd i na večeři. Díky obsahu červené čočky je toto jídlo bohaté na vlákninu. Typické koření se poté zaslouží o lahodnou indickou vůni a chuť. Navíc se jedná o ideální pokrm i pro ty, kteří příliš neholdují masitým jídlům. &n...

Uzená Quinoa a černé fazole s chilli

S tímto jednoduchým pokrmem rozhodně nešlápnete vedle. Quinoa jakožto superpotravina je významným zdrojem železa, vápníku, horčíku a dalších prospěšných látek. Černé fazole poté pomáhají podporovat zdraví srdce a pevnost našich kostí.    LOW   4 hod   6 porcí ...