Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Dhal z máslové dýně

Podzimní dhal z máslové dýně je populárním pokrmem, který je ideální na oběd i na večeři. Díky obsahu červené čočky je toto jídlo bohaté na vlákninu. Typické koření se poté zaslouží o lahodnou indickou vůni a chuť. Navíc se jedná o ideální pokrm i pro ty, kteří příliš neholdují masitým jídlům.
  HIGH a LOW
  4 - 7 hod
  6 porcí
 
Ingredience:
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule najemno
  • 2 stroužky česneku najemno
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 600 g máslové dýně , oloupané, na kostky 2 cm
  • 2 plechovky sekaných rajčat
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 1 plechovka červené čočky, opláchnuté a zcezené
  • 1 plechovka cirzny, opláchnuté a zcezené
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 hrst koriandru nahrubo
  • 1 kůra z citrónu
Postup:
1
Zahřejte nádobu DuraCeramic na středním ohni, přidejte olej a cibuli restujte do měkka.
2
Vmíchejte česnek a vařte další minutu.
3
Okořeňte a na mírném ohni restujte dalších několik minut. 
4
Přidejte máslovou dýni, nakrájená rajčata, cizrnu, vývar a čočku, dobře promíchejte. Zakryjte a vařte na I. st. po dobu 6 - 7 hodin nebo II. st. po dobu 4 - 5 hodin.
5
Dokončete vmícháním čerstvých špenátových listů a citronové kůry, ozdobte koriandrem a podávejte s teplým chlebem Naan.
 
S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.