Krémové rizoto
Vaření krémového risotta v pomalém hrnci má tu výhodu, že můžete dosáhnout bohaté a krémové konzistence bez neustálého míchání. K tomuto základnímu receptu pak můžete přidat i další suroviny podle chuti - například šafrán, houby, pórek či kuřecí nudličky.
LOW
2 h - 2h 15 m
4 porce
Ingredience:
Risotto
- 250 g rýže arborio
- 1 cibule
- 1 lžíce ghí
- 150 ml suchého bílého vína
- 50 g strouhaného parmezánu
- 800 ml kuřecího vývaru
- sůl a mletý pepř
K podávání
- čerstvá petrželka
- máslo dle chuti
- parmezán
Postup:
1
Cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme ghí a cibuli restujeme na mírném ohni dosklovata. Pokud používáte pomalý hrnec vhodný na sporák, cibuli restujte přímo v nádobě pomalého hrnce.2
Rýži neproplachujeme, rovnou nasypeme na cibulku a několik minut restujeme. Poté přilijeme víno a mícháme. Necháme jej vypařit.3
Rýži přemístíme do pomalého hrnce, zalijeme téměř celým vývarem, přidáme malou lžičku soli, přiklopíme poklicí a vaříme na prvním stupni 2 až 2 a čtvrt hodiny.4
Poté rýži promícháme a v případě potřeby přidáme trochu vývaru. Přidáme strouhaný sýr, promícháme. Pro ještě krémovější konzistenci a jemnější chuť můžeme na závěr přidat lžíci másla a nechat rozpustit.5
Podáváme s grilovanými kuřecími prsíčky, posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželku.Pomalý hrnec CrockPot CSC060X představuje s objemem 3,5 litru skvělou volbu pro jednotlivce, pár nebo rodinu. Oceníte u něj digitální ovládání s možností nastavení délky a intenzity vaření a také design v moderní "houbové" barvě, který podtrhují chromové doplňky.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.