Prodejna Praha Prosek má předvánoční prodlouženou otevírací dobu Po - Pá 9:00 - 12:00 a 12:30 - 18:00 h.

Šakšuka (Lečo z rajčat)

Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba i na nedělní brunch.
  Low nebo High
  4 nebo 5-6 hodin
  2 - 4 porce
 
Ingredience:
  • 1 červená cibule, najemno
  • 1 červená paprika, na kostičky
  • 1 zelená paprika, na kostičky
  • 6 stroužků drceného česneku
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1 lžička chilli prášku (volitelně)
  • 800 g čerstvých zralých rajčat (nebo 2 plechovky loupaných)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 - 4 vejce
K podávání
  • bílý chléb
  • hustý přírodní jogurt
  • snítka koriandru nahrubo
Postup:
1
Jednoduše vložte všechny suroviny s výjimkou vajec a koriandru do varné nádoby CrockPotu.
2
Přikryjte víkem a vařte 4 hodiny na vyšší stupeň, nebo 5 – 6 na nižší.
3
Pak sejměte víko, rozbijte požadovaný počet vajec jako na volské oko a znovu přiklopte. Nechte vejce vařit 10 – 15 minut podle toho, jak moc uvařená je chcete mít.
4
Posypejte sekaným koriandrem a servírujte s kvalitním bílým chlebem a trochou hustého přírodního jogurtu.
5
TIP: V sezóně můžete zkusit přidat i lilek nebo cuketu z domácí sklizně!
Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.