Šakšuka (Lečo z rajčat)
Šakšuka oblíbená na Blízkém Východě je lehký pokrm z rajčat, papriček, cibule a sázených vajec, často ochucený římským kmínem. Podobnost s českým lečem zde ale končí. Šakšuka se například v Izraeli připravuje hlavně k snídani. Vyzkoušejte tedy nejen jako lehkou večeři, ale třeba i na nedělní brunch.
Low nebo High
4 nebo 5-6 hodin
2 - 4 porce
Ingredience:
- 1 červená cibule, najemno
- 1 červená paprika, na kostičky
- 1 zelená paprika, na kostičky
- 6 stroužků drceného česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička chilli prášku (volitelně)
- 800 g čerstvých zralých rajčat (nebo 2 plechovky loupaných)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 - 4 vejce
K podávání
- bílý chléb
- hustý přírodní jogurt
- snítka koriandru nahrubo
Postup:
1
Jednoduše vložte všechny suroviny s výjimkou vajec a koriandru do varné nádoby CrockPotu.2
Přikryjte víkem a vařte 4 hodiny na vyšší stupeň, nebo 5 – 6 na nižší.3
Pak sejměte víko, rozbijte požadovaný počet vajec jako na volské oko a znovu přiklopte. Nechte vejce vařit 10 – 15 minut podle toho, jak moc uvařená je chcete mít.4
Posypejte sekaným koriandrem a servírujte s kvalitním bílým chlebem a trochou hustého přírodního jogurtu.5
TIP: V sezóně můžete zkusit přidat i lilek nebo cuketu z domácí sklizně!Pomalý hrnec CSC026X se pyšní 5l objemem a je tak vhodný i pro přípravu rodinného oběda. Je opatřen speciálním povrchem DuraCeramic, který je velmi odolný a snadno se udržuje.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.