S tímto jednoduchým pokrmem rozhodně nešlápnete vedle. Quinoa jakožto superpotravina je významným zdrojem železa, vápníku, horčíku a dalších prospěšných látek. Černé fazole poté pomáhají podporovat zdraví srdce a pevnost našich kostí.
LOW
4 hod
6 porcí
Ingredience:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule na kostičky
- 2 stroužky česneku najemno
- 1 červená chilli paprička najemno
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžíce chilli prášku
- 150 g uzené quinoi
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 zelená paprika na kostičky
- 600 g sladkých brambor, oloupaných, na kostky
- 500 ml horkého zeleninového vývaru
- 2 plechovky sekaných rajčat
- 2 lžíce rajčatového pyré
- 2 plechovky černých fazolí, propláchnutých
- sůl
- pepř
Postup:
1
Zahřejte rostlinný olej na pánvi, přidejte cibuli a restujte dosklovata.2
Přimíchejte česnek a chilli, pokračujte ve vaření další minutu.3
Přidejte římský kmín, papriku s chilli a dobře promíchejte, vařte pár minut, dokud se vůně nepromísí.4
Obsah vložte do varné mísy. Přimíchejte quinou, zelenou papriku, sladké brambory, zeleninový vývar, rajčata a pyré.5
Zakryjte a vařte na I. st. po dobu 5 hodin nebo na II. st. po dobu 3,5 - 4 hodiny.6
Přimíchejte černé fazole 30 minut před koncem vaření a nechte dovařit.7
Okořeňte a pokud je konzistence příliš hustá, přidejte vodu.8
Podávejte s nasekaným koriandrem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.S pomalým hrncem CrockPot TimeSelect CSC066X si usnadníte každodenní vaření. Nabízí dva režimy vaření - speciální funkci Naplánování jídla a klasický Manuální režim. Vybaven je digitálním displejem a časovačem.Recept na výbornou rajskou omáčku s hovězím, vařenou v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.Recept na dýňovou omáčku s hovězím a kuře na jablkách, vařené v pomalém hrnci CrockPot Timeselect v hobby magazínu ČT POLOPATĚ, můžete shlédnout ZDE.
S nákupem pomalého hrnce CrockPot získáte zdarma kuchařku s desítkami receptů.