Trhané vepřové koleno připravované šetrnou metodou sous-vide si zachová šťavnatost a plnou chuť díky marinádě, ve které se maso vaří za konstantní teploty.
75°C - 85°C
15 h + 15 minut
3 - 5 porcí
Ingredience:
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky soli
- 1 lžička hrubě mletého černého pepře
- 100 g slunečnicového oleje
- 1 vepřové koleno zadní
Postup:
1
Stroužky česneku prolisujte, přidejte obě papriky, hrubozrnnou hořčici, třtinový cukr, sůl a pepř. 2
Promíchejte a přilijte slunečnicový olej.3
Připravte si dostatečně velkou fólii do vakuové svářečky.4
Svařte na jednom konci a vložte dovnitř vepřové koleno.5
Opatrně ho ze všech stran potřete marinádou. Vzniklý sáček za pomoci vakuové zavakuujte.7
Připravte si velký hrnec a přístroj Sous Vide Matté. Nastavte požadovaný čas a teplotu.8
My jsme použili toto nastavení: 75°C – 15 hodin, 85 °C – ještě 1 hodinu navíc.12
Takto zapékejte deset, dvacet i třicet minut. Záleží na výkonu vaší trouby. Jde nám o křupavou kůži. Koleno hlídejte, aby se nepřipálilo.13
Vyndejte z trouby, natrhejte na kousky vidličkou a hned podávejte s chlebem a okurkami. Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.Tip na Flank steak - od přípravy až po vaření pomocí novinky Sous Vide ponorného přístroje zn. Matté.
Tato výkonná vakuová svářečka FoodSaver FFS017X se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Používá odolné drážkované sáčky a nabízí několik programů, z nichž si můžete vybírat.