Tuňák a květákové pyré
Šetrná metoda vaření okouzlí vaše chuťové buňky. Vaření metodou sous-vide za konstantní teploty v tuňákovi zachová minerály a potřebné živiny. Lahodné maso tuňáka tak neztratí na své znamenité chuti.
43°C - 52°C
45 + 15 min
4 porce
Ingredience:
Tuňák
- 4 steaky z tuňáka
- 1,5 lžičky soli
- 1 kůra z citrónu
- čerstvě mletý bílý pepř
- čerstvá petrželka
Květákové pyré
- 500 g květáku
- 1 šalotka
- 3 lžíce másla
- 2 lžičky soli
- 3 snítky petrželky
- 3 snítky tymiánu
- 200 g smetany na vaření
- Na ozdobu květákové listy
- trochu másla
Postup:
1
Tuňáka ochuťte ze všech stran solí, pepřem, citronovou kůrou a vložte do připravených vakuovacích sáčků.2
V sáčku lehce zalijte olivovým olejem a na steaky položte petrželovou nať. Zavakuujte.3
Připravte si do hrnce vodu a Sous Vide Matté. Vodu ohřejte na 43 až 52 °C.4
Čím nižší teplota, tím bude tuňák uvnitř růžovější, křehčí. Čas nastavte na 45 minut.5
Mezitím připravte květákové pyré. Květák rozeberte na malé kousky.6
V hrnci rozpusťte máslo, dejte na něj opékat šalotku nakrájenou nadrobno a růžičky květáku. Opékejte přibližně 8 minut.8
Poté rozmixujte na hladké pyré.9
Schovejte si pár listů z květáku, ty nakrájejte najemno a opečte na kousku másla. Použijte je na ozdobu květákového pyré.Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.Tip na Flank steak - od přípravy až po vaření pomocí novinky Sous Vide ponorného přístroje zn. Matté.
Tato výkonná vakuová svářečka FoodSaver FFS017X se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Používá odolné drážkované sáčky a nabízí několik programů, z nichž si můžete vybírat.