Pomazánka sous-vide červená řepa
Řepa, kterou připravíte metodou sous-vide, bude mít výraznou chuť a velice jemnou a šťavnatou konzistenci. Hotová červená řepa má široké využití. Můžete z ní udělat různé saláty, teplé i studené. Chutná skvěle v kombinaci s rukolou, kozím sýrem, sýrem typu brie, ale i s parmezánem. Vyzkoušejte ji jako přílohu k masu nebo ji použijte do studené polévky, spolu s jogurtem, vařenými brambory a koprem.
85°C
1,5 - 4 h + 10 min
4 porce
Ingredience:
Pomazánka
- 1 velká řepa, připravená metodou sous vide
- 150 g tvarohu
- 1 lžíce hořčice
- 3 1-2 stoužky vejce natvrdo
- česneku
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
- balzamikový krém
Řepa sous vide
- 1 velká řepa
- pepř
- sůl
- dle chuti tymián
- petržel
- rozmarýn
Postup:
1
Čerstvou řepu oloupejte a nakrájejte. Záleží na vás, jak velké kusy si připravíte.2
Řepa rozkrojená na půl se bude vařit při teplotě 85 °C, 4 hodiny.3
Řepa, kterou nakrájíte na osminy, se bude vařit 3 hodiny při stejné teplotě.4
A řepa nakrájená na plátky široké přibližně 1 až 1,5 cm se bude vařit pouze 1,5 hodiny.5
Nakrájenou řepu omyjte, osušte. Ochuťte solí a pepřem. To je základ. 6
Vložte do připraveného sáčku. Doporučujeme přidat bylinky – výborná je petržel, tymián nebo rozmarýn.7
Sáček zavakuujte a řepu uvařte metodou sous vide dle velkosti nakrájených kousků. 8
Příprava pomazánky je velice jednoduchá. Všechny suroviny společně rozmixujte dohladka.9
Dochuťte podle svého, sůl pepř stačí, příjemnou chuť dodá hořčice. Podávejte ideálně na domácím kváskovém chlebu.![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.cz/user/documents/upload/mceclip0-245.jpg?1650972451)
![](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.mamedoma.cz/user/documents/upload/mceclip1-108.jpg?1650972455)
![](/user/shop/orig/1375_mg-1427.jpg?618a5936)
Kombinovaný vodní brusný kámen MATTÉ slouží k rychlému naostření ocelových nástrojů (nožů, nůžek, břitev apod.) a k opravě poškozeného ostří. Nejhrubší zrnitost kamene 400/1000. Ideální pro prvotní broušení mírně ztupených nožů. Více informací a jak vybrat vhodný brusný kámen se dočtete ZDE.
![](/user/shop/orig/1324_mg-3868.jpg?60d086ca)
Pro přípravu jídel metodou sous-videTento ponorný přístroj v kuchyni využijete v případě, že chcete vyzkoušet metodu vaření sous vide a zažít skutečně gurmánský zážitek. Stačí jej jen jednoduše upevnit za okraj hrnce, napustit do nádoby vodu a vložit do ní vakuované pokrmy. Příprava jídla ve vodní lázni za konstatní teploty učiní maso šťavňatější, chutnější, měkčí s maximem zachovaných živin a vitamínů.