Proč používat vakuovou svářečku?
Zná to asi většina z nás. Chystáte se vařit nedělní oběd, sáhnete do ledničky a… koukáte na plesnivá rajčata. Tento nedělní oběd sice již nezachráníte, ale můžete zachránit všechny ty budoucí. Uchovávejte potraviny v ledničce a mrazničce pomocí vakuové svářečky FoodSaver. Přinese vám to tyto výhody:
Dlouho čerstvé
Vakuové balení zamezuje přístupu vzduchu i vlhkosti k surovinám, čímž snižuje možnost oxidace a potlačuje růst bakterií, plísní a jiných mikroorganismů. Potencionální doba skladování se u vakuově balených potravin výrazně zvyšuje. Některé takto uchované potraviny vydrží v mrazničce až 2-3 roky oproti běžným 6 měsícům, uzeniny a sýry takto můžete v ledničce skladovat až půl roku.
Ani po čase neztratí chuť
Vakuum zachovává plnou chuť uskladněných potravin. Zabraňuje vysychání i přenosu jednotlivých pachů. Suroviny jsou vždy čerstvé a chutné, jako právě utržené či nakoupené. Také čerstvá káva si díky speciální vakuovací dóze déle uchová své jedinečné aroma. A pokud se třeba na poslední chvíli rozhodnete grilovat, můžete dát marinovat maso přímo do sáčku a zavakuovat. Chutné maso bude naložené dřív, než rozpálíte oheň.
Konec plýtvání – penězi i jídlem
Díky prodloužené době skladovatelnosti se eliminuje riziko nadbytečného odpadu. Potraviny se méně kazí, čímž šetří nejen životní prostředí, ale i vaše finance. Sáčky ze speciální fólie se dají mýt a je tedy možné je používat opakovaně. Vícevrstvý materiál je vyroben bez použití bisfenolu A (BPA free). Potraviny tak lze bez obav rozmrazovat či vařit rovnou v sáčcích, a dokonce i ohřívat v mikrovlnné troubě.
Mnohostranné využití
Vakuové svářečky neslouží jen ke skladování potravin, ale využijí se skvěle i při cestování. Například pokud potřebujete ochránit před vlhkem elektrické zařízení. Nenechte si zkazit výjimečnou vodáckou výpravu s přáteli utopeným telefonem.
Vaření sous-vide
Pomalým vařením ve vodní lázni dokážete vykouzlit skvělé pokrmy. Stále rozšířenější metoda vaření sous-vide uspokojí i ty nejnáročnější strávníky, ať už připravujete ryby, žebra, zeleninu nebo steaky. Suroviny vložíte do speciálního sáčku spolu s kořením či bylinkami, pomocí vakuové svářečky vysajete vzduch, vložíte do vodní lázně a pomalu vaříte. Výsledek je vynikající!